over ons

Door muziekliefhebbers, voor muziekliefhebbers

Gerrard Street is opgericht door Tom Leenders en Dorus Galama in 2015. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens de studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft en besloten om na de studie een bedrijf te starten gericht op het ontwikkelen van circulaire consumentenelektronica.

Waarom een koptelefoon? Als echte muziekliefhebbers gebruiken we koptelefoons zoals ze bedoeld zijn; op de fiets, in de trein, op het werk, kortom overal. En dan gaat er nog wel eens wat stuk. Meestal betekent dat een enkeltje prullenbak, wat hartstikke zonde is want buiten het kapotte onderdeel functioneert de rest van het apparaat nog perfect… We kwamen tot de conclusie dat het slimmer kan; een modulaire koptelefoon als een service! Veel logischer; nu hebben wij een prikkel om de beste koptelefoons te maken die nooit stuk gaan. En haal jij voor een paar euro heel dik geluid in huis!

brand

De muziekrevolutie die plaatsvond op de Gerrard Street

In 1895 komt in Londen ’s werelds allereerste hoofdtelefoon op de markt; de Electrophone. Leuk detail, deze hoofdtelefoons waren niet te koop. De deal luidde als volgt: voor £5 per jaar konden gebruikers inbellen naar opera huizen en muziekhallen om zo thuis van de muziek te genieten.

Een revolutie in de muziekwereld was geboren; ineens werd muziek toegankelijk ook voor hen die de concerten niet konden bijwonen. Een populaire plek om de Electrophone te beluisteren was in een suite gelegen aan de Gerrard Street, waar tevens de achterliggende centrale van de dienst gevestigd was.

Als echte muziekliefhebbers vinden wij het tijd om deze dienst nieuw leven in te blazen. En wel met topkwaliteit hoofdtelefoons voor slechts €7,5 per maand! Want hoe zonde is het om al die prachtige muziek die we tegenwoordig binnen handbereik hebben met crappy oordopjes te beluisteren.

Continue shopping